Affiliate marketing: een aantrekkelijke manier om online geld te verdienen

Geplaatst op 19-03-2022

Affiliate marketing is een aantrekkelijke manier om online geld te verdienen. Allereerst zijn de kosten die met affiliate marketing gepaard gaan laag. Zo heeft u niet te maken met kosten voor het inkopen van producten. U promoot producten online, maar wanneer er iets wordt gekocht door de bezoeker zal de adverteerder het product opsturen naar de klant. Zodat u zelf geen kosten heeft voor de inkoop en ook geen voorraad hoeft te hebben. Wanneer iemand via uw affiliate site wordt doorgestuurd naar de website van de adverteerder en vervolgens een product koopt, ontvangt u als affiliate publisher een affiliate commissie. Er zijn verschillende affiliate netwerken waarbij u zich kunt registreren voor affiliate marketing. Zo kunt u zich aanmelden bij Daisycon of Tradedoubler wanneer u via affiliate marketing producten wilt promoten.

Ook is affiliate marketing aantrekkelijk omdat u zelf kunt bepalen wanneer u aan uw affiliate shop werkt. Zo kunt u in de avonduren werken aan uw affiliate webwinkel, terwijl u overdag voor een werkgever of opdrachtgever werkt. Daarbij is het goed om te weten dat geld verdienen met affiliate marketing zonder KvK inschrijving in bepaalde gevallen mogelijk is. Vooral in het begin wanneer er nog geen serieus inkomen mee wordt verdiend, kunt u ook zonder KvK nummer eenvoudig starten.

Wilt u met affiliate marketing aan de slag gaan dan is het raadzaam gebruik te maken van het affiliate script dat is ontwikkeld door het bedrijf Vrolijk Internet Services. Wanneer u dit script op uw webhosting pakket installeert, heeft u direct de beschikking over een complete affiliate shop, waaraan u eenvoudig producten kunt toevoegen via de meegeleverde beheeromgeving. Zo kunt u de feeds van diverse affiliate platformen gebruiken voor het geautomatiseerd toevoegen van nieuwe producten. Ook kunt u binnen de diverse affiliate platformen de HTML codes vinden die u kunt plaatsen, zodat u voor affiliate marketing geen kennis van HTML nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat u vrij gemakkelijk kunt beginnen met affiliate marketing.